ARHING inženjering

Studio „ARHING inženjering“ postoji od 1990. godine, kontinuirano djelujući u praksi, što je rezultiralo realizacijom preko 100 objekata različite namjene. Shvatajući realnost svih parametara sredine u kojoj se stvara rezultiralo je prihvatanjem našeg projektantskog koncepta sa respektom. Razumijevanje investitora i njihovih potreba dovodi do pozitivne interakcije u projektantskom postupku, jer smo svjesni činjenice da je upotrebljivi prostor generator arhitektonskog stvaralaštva. Učešće na konkursima završilo se ostvarenjem nekoliko značajnih objekta. Nagrade i priznanja, koje su došle kao posledica predanog rada, ohrabruju ali smo svjesni i da obavezuju.
Shvatajući arhitekturu kao uzvišeni čin stvaranja „iz ničega“ u nešto materijalno i upotrebljivo, istraživačkim postupkom uvijek želimo dodati nešto novo
onom što je već viđeno. To što je „već viđeno“ i zatečeno, želi se transponovati kroz prizmu sadašnjeg vremena i savremenih potreba. Tako nastaje arhitektura kontinuiteta koja se svjesno odupire  globalizaciji svega postojećeg. Iz takvog stava nastojimo da stvorimo arhitekturu sa karakterom sublimiranog životnog iskustva u kojoj se prepoznaje kolektivno nesvjesno sa kompleksnim navikama, toposom i civilizacijskim naslagama koje daju pečat svakom ambijentu.
Uživamo u svom radu, svjesni da arhitekta uživa u činu stvaranja.